Foto: TT

Skolinspektionen kräver att Mjölby förbättrar sina skolresultat

Uppdaterad
Publicerad

Var tredje elev i Mjölbys grundskolor lämnar utbildningen utan godkända betyg i alla ämnen. Nu kräver skolinspektionen att kommunen utökar insatserna så att alla elever ges möjligheter att nå utbildningens mål.

Mjölby kommun hamnar rejält i skottgluggen i Skolinspektionens granskning av kommunernas fömåga  att ge elever rätt till  god utbildning. I Mjölby lämnar var tredje elev i grundskolan utbildningen utan godkända betyg i alla ämnen.

Nu kräver skolinspektionen att ansvariga politiker och förvaltning skapar förutsättningar så att alla elever i framtiden ska lyckas i skolan.

– Ansvariga måste se till att eleverna får det stöd de har rätt till, det säger Ingela Djurberg på skolinspektionen, som ansvarat för tillsynen.

Kommunen får också krav på sig att förbättra rutinerna när barn och elever upplever kränkningar.

Dessutom måste Mjölby kommun se till att vuxenutbildningen i högre grad utgår från elevernas behov och förutsättningar, skriver skolinspektionen i sin granskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.