Statligt servicecenter till Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Statens servicecenter planerar för att etablera sig i Norrköping.

Beskedet lämnades på onsdagen vid ett möte mellan Länsstyrelsen, flera statliga myndigheter, Norrköpings kommun och Statens servicecenters generaldirektör Thomas Pålsson.

Och kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S) är mycket nöjd med beskedet.

– Det glädjer oss att Norrköping blir ett ännu starkare centrum för statlig service. Vi har statliga myndigheter i Norrköping som redan startat samverkan kring löneadministration och nu bygger man vidare utifrån deras erfarenheter, säger Lars Stjernkvist i ett pressmeddelande.

– Etableringen av Statens servicecenter kommer att leda till ännu fler jobb, säger Elisabeth Nilsson, landshövding i Östergötland.

Det är i det här läget oklart hur många arbetstillfällen etableringen kommer att innebära, eftersom det kommer bero på hur många myndigheter som ansluter sig och i vilken takt detta sker.

– Vi ser ett stort behov av att behålla den höga kompetens inom löneadministration som vi vet finns inom respektive myndighet. Vi kommer nu att ha en nära dialog med respektive myndighet för att planera för framtiden, säger Thomas Pålsson, generaldirektör på Statens servicecenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.