Foto: Karin Ahlgren/SVT

Alla misstänkta för Västerviksmord är häktade

Uppdaterad
Publicerad

Två häktades misstänkta för mord, och två häktades misstänkta för mordförsök.

Två personer, en 21-åring och en 17-åring sitter häktade, misstänkt för mord på en 39-årig man i Västervik på juldagen. 17-åringen häktades inte bara för mordet, utan också för två mordförsök på andra personer som skadades i samband med mordet.

Dessutom häktades en 24-årig man och en 26-årig kvinna misstänkta för mordförsök

Mord i Västervik

Alla de häktade kommer nu att hållas isolerade för att inte kunna störa utredningen. Åtal ska vara väckt senast den 15 januari.

Åklagaren Kjell Jannesson berättar att det finns tre målsägande i målet. Mannen som avled av sina skador efter knivskärningen och de två män som skadades med överlevde.

Föregicks av rån

Bråket på juldagen som mynnande ut i ett mord och två mordförsök föregicks enligt Jannesson av ett rån på juldagen då en av de numera häktade männen rånades av en av männen som skadades i bråket.

– Vi vet att man haft kontakt efter rånet och att det har mynnat ut i att man bestämt träff på juldagen. En träff som sedan mynnar ut i att en person avlider och två skadas.

Enligt kammaråklagaren är några av de misstänkta kända av polisen sedan tidigare. En av dem för våldsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Västervik

Mer i ämnet