Intresset för bilpool ökar bland bostadsbolag

Uppdaterad
Publicerad

Projektet med bilpoolen i Norrliden i Kalmar har pågått sen i höstas och så här några månader senare summeras projektet som en framgång. En av de som gått med i bilpoolen är Sten Bergman som gjort sig av med sin egen bil och på så sätt sparar både pengar och blir mer miljövänlig.

Sten Bergman gick med i bilpoolen i december. Nu har han avregistrerat sin gamla bil till förmån för elbilen här i Norrliden.

– Jag har varit medlem i bilpoolen sedan mitten av december. Det fungerar bra teknisk och det är enkelt att boka.

Val 2014 i Småland och på Öland

Öppen för alla

Projektet startade i höstas som test. Just nu använder 10 till 15 personer kontinuerligt elbilen i Norrliden. Men bilpoolen är öppen för alla, inte bara de boende i området. Projektledaren Sofie Flodin hoppas nu på en förlängning av projektet.

– Det är ju en testperiod. Det behövs ungefär 30 personer på en bil för att det ska gå runt, säger hon.

Starta egna

Flera liknande bostadsföretag i Sverige hör nu av sig till bilpoolen i Kalmar och är intresserade av att starta egna bilpooler med elbilar.

– Ganska många hör av sig och det handlar främst om att man ska bygga nya områden och där man vill inkludera en bilpool, säger Sofie Flodin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 i Småland och på Öland

Mer i ämnet