”Jag försökte sluta med övergreppen”

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige man som står åtalad misstänkt för en rad grova sexuella övergrepp mot barn på en förskola i Högsby kommun har i förhör sagt att han vetat om att det han gjort varit fel.

I förundersökningen som SVT Smålandsnytt tagit del av framkommer även att han försökt sluta med övergreppen, dock utan framgång.

– Jag vet hur fel det är, men det är inget jag kan hjälpa liksom. Jag har försökt sluta, men det har inte gått särskilt bra, säger mannen.

Sexövergrepp på förskola

Förhörsledaren frågar om han sökt hjälp.

– Nej.

Vill du få hjälp i dag?

– Ja.

Låste toalettdörren

I förhör berättar han även om hur han särskilt utnyttjade det faktum att det fanns en toalett som gick att låsa på förskolan, något han använde sig av för att vid flera tillfällen utsätta barn för övergrepp.

– Det var bra, då kunde jag vara lite djärvare än annars.

Intresset väcktes tidigt

Praktikanten berättar också om hur han vid fjorton års ålder närmade sig en yngre släkting sexuellt. Sedan ska han ha gjort uppehåll i några år tills han upptäckte barnporr på nätet.

– Efter det blev allt bara värre. Jag satt mycket framför datorn och tittade på olika bilder och filmer,  säger mannen i förhör.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexövergrepp på förskola

Mer i ämnet