Foto: TT/Mikael Fritzon

Två pojkar åtalade för mord

Uppdaterad
Publicerad

Två 17-åriga pojkar åtalades idag på sannolika skäl misstänkta för mordet i Norrahammar, som skedde i slutet av oktober förra året.

Natten mot den 28 oktober sköts en 17-årig man till döds och en 16-årig man skottskadades svårt i bostadsområdet Tallhöjden i Norrahammar, Jönköping.

I det här ärendet har vi från första natten haft två misstänkta personer som greps med de vapen som använts, säger Tommy Thorngren, polisens presstalesman i Jönköping.

Dödsskjutning i Norrahammar

De fyra inblandade ska ha känt varandra sedan tidigare, vilket polisen kan styrka genom bland annat telefonsamtal och biobiljetter. Enligt polisen har gärningsmännen och offren tillsammans varit inne i Jönköping under mordkvällen, därefter delat på sig för att sen mötas igen i Norrahammar, där en konfrontation uppstod.

– Vi har vissa teorier kring motivet, men inget vi har kunnat styrka. Däremot har vi mycket som pekar på att de här två var på platsen och skjöt, säger Tommy Thorngren till SVT Jönköpingsnytt.

”Säger att de hamnat i en självförsvarssituation”

En av de två misstänkta gärningsmännen har varit frihetsberövad sedan mordnatten i oktober. Den andra frigavs efter en månad, men häktades i början av februari efter att misstankarna mot honom stärkts igen.

Båda nekar till brottet, men medger att de varit på platsen. Enligt åtalet ska den äldre av de två misstänkta ha skjutit 17-åringen i bröstet vilket omedelbart orsakat hans död, därefter sköt han flera skott mot 16-åringen, varav ett träffade honom i huvudet. Ett flertal knivhugg delades även ut mot 16-åringen.

– De säger att de har hamnat i en självförsvarssituation, säger Tommy Thorngren.

Rättegången inleds torsdagen den 26:e februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Norrahammar

Mer i ämnet