Rallycrossguld till Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen fick en perfekt avslutning i helgen, när Ulf Eriksson tog hem SM-guldet i Strängnäs.

Ulf Eriksson gick in i sista loppet med ledning, men kunde inte ta något för givet.

– Det var inget man kunde räkna med, det var inte förrän jag kom över mållinjen som det var klart, säger han, tillbaka i Oskarshamn med det bärgade SM-guldet i rallycross.

Firades på jobbet

Efter att ha vunnit brons i klassen (klass 1) både 2012 och 2013, blev det alltså i år ett efterlängtat guld. Och arbetskamraterna på Mönsterås bruk hade ordnat ett varmt mottagande första arbetsdagen.

– Det satt plakat både på väg till jobbet och inne på jobbet. ”Grattis Uffe till guldet” stod det, berättar Ulf Eriksson.

Oviss framtid

Just nu funderar han över hur en eventuell fortsatt satsning ska se ut. Ett kliv till nästa klass, SuperCars, är utmanande, inte minst ekonomiskt, så ett beslut får vänta ett tag.

Framtiden ser ändå ljus ut. Fyraårige sonen är intresserad av bilar, så om två år kan Ulf Eriksson ta med honom till gokart-banan. Kanske en start för Oskarshamns nästa motorsportsstjärna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.