Foto: Jessica Gow/TT

Polisen efterlyser tre för grov stöld

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer misstänks ha stulit från äldre.

Polisen gick under fredagen ut med en efterlysning där de vill ha hjälp att identifera två män och en kvinna som misstänks ha stulit plånböcker från äldre. Vid ett tillfälle ska en av männen och kivnnan ha stulit av en dam i 90-årsåldern på Ica supermarket i Salem. Händelsen ska ha ägt rum den 27 oktober vid 11-tiden.

Dagen efter ska samtliga tre personer ha lurat en äldre dam vid Willys i Weda, Södertälje. Damen ska ha bestulits på sin plånbok och innan hon han upptäcka det så hade kontouttag gjorts på sammanlagt 20000 kronor.

– Det dom gör är att kvinnan distraherar äldre med rullator samtidigt som en av männen går igenom väska eller handväska och vittjar den, säger polisinspektör Jürgen Clöve.

Han menar att brottet är så systematiskt att det därför klassas som grov stöld. Polisen jobbar nu vidare med spår från de bankomater där personerna ska ha använt stulna kontokort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.