Stockholmarna vill bli volontärer

Uppdaterad
Publicerad

Bilderna från Medelhavet verkar ha berört stockholmarna. Nu har ett tusental hört av sig till Stockholm stad med viljan att hjälpa de ensamkommande flyktingbarn som kommer till länet.

Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt och den senaste tidens medierapporteringar har uppmärksammat situationen. Nu har över tusen personer vänt sig till Stockholms stad med viljan att ställa upp som volontär för ensamkommande flyktingbarn.

– Det är enormt många som har hört av sig till oss bara den här veckan. Vi har väl fått in 1 200 mejl och under tiden som vi pratar nu fortsätter det att ringa och många mejlar in, säger Ulrika Hällgren, samordnare hos Stockholms stad.

Volotnärerna hjälper barnen med bland annat läxor, språket och visar runt i Stockholm.

– Jag har det bra själv, tänker många – varför inte hjälpa till? Många har tänkt på det här länge och nu så slår de till och hör av sig. Och vi är väldigt glada över det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.