Nya hälsingemord av Woxlin

Uppdaterad
Publicerad

Författaren Leif Woxlin har skrivit sin åttonde deckare i serien om Hudiksvallspolisen.

Läsarna får återigen möta kriminalpoliserna som löser mordfall i Hälsingland. ”Berget, Blodet, Vattnet” heter den nya boken.

-Poliserna i boken är ganska effektiva. De löser sina problem även om de gör det på sitt sätt, säger författaren Leif Woxlin.

-De jobbar också på ett ganska okonventionellt sätt och det hänger väl ihop med hälsingekulturen, den kultur som finns i den här delen av landskapet.

Skrivandet – avkoppling från IT-jobbet

Leif Voxlin bor i Bergsjö norr om Hudiksvall och jobbar till vardags som IT-konsult. För honom är skrivandet ett sätt att koppla av och göra något annat.

Karaktärerna och händelserna som utspelar sin i hans böcker bygger på egna möten i livet.

-Johan Thule, kommissarien – han har jag plockat direkt från det verkliga livet. Han vet visserligen inte om att han är ett förmål för den här karaktären – det är jag glad för.

Nästa bok ligger till sig

Nästa bok i serien – nummer nio är redan färdigskriven, berättar Leif Woxlin.

-Jag låter den ligga ett halvår och bli bortglömd. Sen kan jag se på den med nya ögon och förhoppningsvis så kan den på så sätt bli ännu bättre, avslutar Woxlin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.