Foto: TT

Malmös arbetslöshet högst i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Arbetslösheten minskar, men minskningen är långsammare än i övriga landet. Samtidigt visar Malmö upp landets högsta arbetslöshet.

Idag kom ny statistik över arbetslösheten i Sverige. Precis som i övriga landet får fler jobb i Skåne. Men minskningen i arbetslösheten går långsammare här.

Arbetslösheten låg på 10 procent i september. Det motsvarar knappt 60 300 personer, vilket kan jämföras med cirka 62 000 samma månad förra året.

Malmö högst i landet

Skåne har både den lägsta och högsta arbetslösheten i landet. Lomma har den lägsta på 3,6 procent. Malmö däremot sticker ut med landets hösgsta arbetslöshet på 15 procent.

– Trots bra efterfrågan är det många malmöbor som står väldigt långt från arbetsmarknaden och vi ser ingen förändring i närtid, säger Pia Gustavsson tf marknadschef på Arbetsförmedlingen i Blekinge och Skåne i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.