Så vill han förvandla Herrgården

Uppdaterad
Publicerad

De skandalomsusade lägenheterna på Herrgården säljs till Victoria Park AB. Vd är Malmöprofilen Greg Dingizian, själv uppväxt på Rosengård.

– Jag kan gatorna, livet och människorna här, säger han.

Det handlar om 867 lägenheter som idag ägs av kapitalförvaltaren Acta.

Rosengårdsområdet blev ökänt 2008 när Uppdrag Granskning avslöjade omfattande misskötsel. Hyresgästerna hade problem med fukt och mögel och det var fullt av kackerlackor i flera lägenheter.

Victoria Park betalar 280 miljoner kronor för husen, motsvarande 3.800 kronor per kvadratmeter. Greg Dingizian som är vd för Victoria Park är själv uppväxt på Rosengård

– För att förändra det här området från transitplats till boplats krävs ett långsiktigt engagemang av alla parter, säger han. Och som fastighetsägare är vi beredda att ta ansvar för det som ligger inom vår kontroll.

En del av lägenheterna i Herrgården har redan sålts till kommunala MKB.

Greg Dingizian har varit verksam i flera olika fastighetsbolag i Malmö, bland annat i HSB när Turning Torso byggdes. Just nu är han vd i Victoria Park vid Limhamns kalkbrott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.