Foto: Scanpix

Helsingborg vann efter jättetavla

Publicerad

Helsingborg är fortfarande att räkna med i guldstriden. Men det krävdes en jättetavla av Geflemålvakten Emil Hedvall för att Helsingborg skulle vinna med 2-1.

Det var ett pressat Helsingborg som kom till Strömvallen för att möta ett formstarkt hemmalag, som förlorat en match på de tolv senaste i allsvenskan.

Helsingborg hade bara spelat in en poäng på tre matcher var uppgiften glasklar för guldkandidaterna – tre poäng skulle hämtas hem till Skåne.

Men gästrikarna inledde bäst och efter 18 minuter kom utdelningen. En fint slagen hörna av Simon Lundevall hittade Jakob Orlov i straffområdet. Anfallaren tajmade bäst – kom högst upp och nickade in 1-0.

Men tabelltvåan Helsingborg tog över spelet och när islänningen Arnór Smárason lämnades fri i straffområdet kom också kvitteringen. Smárason nickade enkelt in 1-1.

Därefter var det Helsingborg för hela slanten.

Och när Emil Hedvall bjöd på en riktig målvaktstavla var ledningen ett faktum. Geflemålvakten tappade ett till synes enkelt inlägg. Robin Simovic höll sig framme på returen och petade in 2-1-målet. 21-åringens åttonde mål den här säsongen.

Trots förlusten för Gefle kunde laget glädjas åt att både Jonas Lantto och Daniel Bernhardsson gjorde comeback efter sina långtidsskador.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.