Foto: SCANPIX

Malmö hoppas på eurovision

Uppdaterad
Publicerad

Efter Loreens seger i schlager-EM är frågan om vilken svensk arena som ska vara värd för nästa års arrangemang helt öppen. Malmö arena nämns som ett alternativ.

Det blir trångt att få in eurovisionsschlagerfestivalen i en arena i Stockholm. För samtidigt som de två semifinalerna och den stora finalen i melodifestivalen ska avgöras på svensk mark 2013 pågår ishockey-VM i Stockholm.

Det betyder att Globen är uppbokad mellan den 3 och 19 maj.

Schlager-EM avgörs den 14, 16 och 18 maj, men arrangören behöver lång tid för scenbygge. Om den nya nationalarenan i Solna får arrangemanget kan inte AIK spela allsvenska hemmamatcher under halva maj.

Detta gör att Malmö ses som ett möjligt alternativ.

– Vi ska ha ett möte om detta på måndag och fattar beslut då, säger Sveriges televisions vd Eva Hamilton som inte utesluter någon av Göteborg, Malmö eller Stockholm som arrangörsstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.