Skoog utesluter inte nya ”pers”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges hetaste höjdhoppare just nu heter Sofie Skoog – och hon kan bli ännu bättre.

– Det finns fortfarande delar att jobba på. Och det känns väldigt bra, säger hon.

Värmländska Sofie Skoog fick ett litet genombrott i fjol när hon i elfte timmen kvalade in till VM i Peking.

Och i vinter har utvecklingen fortsatt.

Det tidigare personbästat inomhus på 1,88 blev 1,89 innan det snart ökade till 1,90 och sedan 1,91. Och i Nordenkampen i helgen flög Skoog först över 1,92 innan hon klarade 1,94. Det var inte bara karriärens högsta hopp, utan betydde också att hon klarade kvalgränsen till OS i Rio de Janeiro.

– Jag är fortfarande väldigt glad för det som hände i lördags och för hela säsongen i sin helhet, säger den 25-åriga värmländskan till TT inför onsdagens friidrottsgala i Globen.

”Mycket att jobba på”

Sofie Skoog sprudlar och är sannolikt den gladaste friidrottaren i hela Sverige just nu. Men det innebär inte att hon är helt nöjd.

-Jag har analyserat hoppen från i lördags och jag ser att jag fortfarande har väldigt mycket att jobba på. Både i ribbpassagen, tajmingen till ribban och hela ansatsen och kurvlöpningen, säger hon.

Holms betydelse stor

Det går inte att blunda för att Skoogs utveckling sammanfaller med att hon bytte tränare häromåret. Och olympiske mästaren Stefan Holms betydelse för hennes framgångar är...

– Jättestor! Han är en extrem trygghet att ha i min satsning. Han är så noggrann, är väldigt kunnig och jag har en väldigt stor tillit till honom som person, säger hon.

– Sedan gav utomhussäsongen och framför allt VM motivation. Att känna att jag var nära final och kunde vara med och hugga där betydde mycket.

Bland Sofie Skoogs motståndare i Stockholm märks Emma Green, som i förra veckan gjorde comeback efter nästan ett och ett halvt års frånvaro, och spanjorskan Ruth Beitia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.