• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Uddeholm investerar i Hagfors

Publicerad

Uddeholm investerar sammanlagt 90 miljoner kronor i anläggningen i Hagfors.

Bakgrunden till den nya satsningen är en ökade efterfrågan på vissa typer av verktygsstål, där Uddeholm är världsledande. Investeringen gäller dels en ny så kallad ESR-ugn för omsmältning av stål, dels en testanläggning för forskning om så kallat pulverstål.

– Marknaden för våra topprodukter utvecklas snabbt och då måste vi se till att vi har tillräcklig kapacitet, säger företagets finanschef Håkan Lundqvist i ett pressmeddelande.

Framför allt är det utvecklingen inom fordonsindustrin som driver upp efterfrågan. I dagarna inviger Uddeholm sin tionde ESR-ugn i Hagfors, men den är redan fullbelagd. Den nya ugn man nu fattat beslut om blir den elfte.

Investeringarna kommer att genomföras under 2015 och 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.