Huvudmisstänkt delägare i flera krogar

Uppdaterad
Publicerad

Den huvudmisstänkte i gårdagens polisrazzia mot Värmlands Finans kontrollerar minst sju bolag och är delägare i flera populära krogar i Karlstad.

Samtliga bolag ska ha använts som redskap i den misstänkta härva av ekonomisk brottslighet som nu rullas upp i Värmland. Den misstänkte finansmannen har mycket aktivt marknadsfört bolaget och dess tjänster. Hur många investerare som berörs är i dagsläget oklart men runt 900 personer ägde fram till den senaste bolagsstämman aktier i finansbolaget.

Nio personer, samtliga chefer och anställda i Värmlands Finans, greps i samband med razzian i går då polis i samarbete med ett flertal andra myndigheter slog till mot 25 olika adresser i karlstadsområdet, bland dem Hells Angels klubblokal i Härtsöga.

Värmlands Finans

Köpte våning kontant

En av de gripna är en före detta ledare för Hells Angels som i tingsrätten i fjol dömdes till fem års fängelse för liknande brott i en härva som ska ha omfattat 50 miljoner kronor. Han har gått fri sedan dess eftersom domen är överklagad och ännu inte prövats av hovrätten.

Den härva som nu rullas upp ska enligt polisen vara av ännu större omfattning. Detta illustreras av polisuppgifter om att den misstänkte huvudmannen mot kontant betalning nyligen köpt en våning för 11 miljoner kronor i centrala Stockholm.

Värmlandsnytt söker dig som investerat

Hör du till dem som har investerat i Värmlands Finans? Hör gärna av dig till oss! Ring 054-230250 eller mejla till varmlandsnytt@svt.se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Värmlands Finans

Mer i ämnet