Kritik mot rallyboende

Uppdaterad
Publicerad

För dålig standard på boendet och för få bäddar i Hagfors – det är kritik som arrangörerna av Svenska Rallyt har fått efter helgens tävlingar.

Arrangörerna av Svenska Rallyt kritiseras av rallyorganisationen FIA. Kritiken kommer från början från ett stall vars boende delvis splittrats upp. Man påpekar också att standarden på det boendet man fått var lägre än den man är van vid.

– I den kritiken menas inte att det ska vara några femstjärninga hotell. De är ute efter vanliga hotell. De vill helst inte bo på vandrarhemsnivå, de vill ha en hotellnivå, säger Svenska Rallyts vd Glenn Olsson.

Och det är hotellbäddarna i Hagfors som inte räcker till för teamen och arrangörerna. Från kommunens sida är man mån om arrangemanget men vill inte ta ansvar för att lösa hotellproblemen.

– Kommunen hjälper till och fixar boende till gäster genom vår turismavdelning men i övrigt är det näringen och Svenska Rally som har ansvar för att det ska finnas hotellnätter, säger kommunalrådet Åsa Johansson (S).

Från Svenska Rallyts sida tonar man ner kritiken men menar att det hotellsituationen är något man måste bli bättre på i framtiden.

– Vi måste jobba tajtare med boendeanläggningar uppe i Hagforstrakten så att vi i god tid innan kan planera in så att alla tävlande och de stora teamen får de boende som de kan få. Alla kan ju inte få det exakt vad de vill, det handlar om att få en rättvis fördelning så att alla är så nöjda och glada, säger Glenn Olsson.

Och Åsa Johansson hävdar också att det inte bara är en fråga för Hagfors.

– Eftersom det är en serviceplats i Hagfors så har mycket fokus hamnat här och det är vi glada för. Men man får se det lite större och se hur vi kan ordna boendet i hela Värmland. Det är ju hela Värmlands arrangemang, det är ju inte bara ett arrangemang i Hagfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.