Två män gripna efter sadelstölder

Publicerad

På måndagen häktades två män misstänkta för häleri efter en sadelstöld från ett stall utanför Uddevalla i fredags. I området har det inträffat omfattande sadelstölder som pågått sedan i våras.

Två män, 26 och 32 år gamla, greps av polisen på E6 vid Bjärred i Skåne i fredags. I deras skåpbil hittades 20 sadlar. De anhölls senare misstänkta för stöld. Samma morgon hade det kommit in en anmälan om en stöld av sadlar i ett stall i Rotviksbro utanför Uddevalla, värda flera hundratusen kronor.

Häktades för häleri

Polisen fick senare bekräftat att sadlarna i männens skåpbil kom från stölden i Rotviskbro. Några bevis för att männen genomfört själva stölden har polisen däremot inte kunnat hitta. Sadlarna ska ha köpts av en okänd säljare utan kvitto.

Männen häktades därför under måndagen av Uddevalla tingsrätt misstänkta för häleri.

– Det är ju väldigt tidigt att dra några slutsatser om det har att göra med de tidigare sadelstölderna i vårt område, men kan man hitta något liknande modus för hur stölderna gått till och andra spår att gå vidare med är det ju intressant, säger Jörgen Nygren, presstalesman för polisen i Östra Fyrbodal till Bohusläningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.