Kommunen tar över ridhus

Uppdaterad
Publicerad

Härnösands kommun tar över driften av ridsportanläggningen. Detta efter att Härnösands Ridklubb kommit med önskemål om hjälp.

Efter att Härnösands Ridklubb drabbats av svårigheter med ekonomin har nu kommunen beslutat att gå in med ekonomiskt stöd och även ta över själva driften av anläggningen.

– Kommunledningen har varit informerad om att det funnits tilltagande svårigheter för föreningen att skapa stabilitet i organisationen och ekonomin. Vi har dock haft tilltro till att föreningen skulle reda ut detta, möjligen med stöd av ekonomisk kompensation från kommunen för omställningsproblemen under byggperioden säger kommunstyrelsens ordförande Fred Nilsson i ett pressmeddelande.

Kommunen kommer att driva ridsportanläggningen under uppstartsfasen av verksamheten.

– Vi är tacksamma att kommunen så snabbt behandlat ärendet. Nu kan vi som förening arbeta vidare med vår framtid säger föreningens ordförande Katri Flodin.

Under hösten kommer frågan om hur kommunen ska fasas ur den operativa rollen att tydliggöras, liksom övriga frågor om den framtida driften av ridsportanläggningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.