Foto: SVT

Full fart i backen

Uppdaterad
Publicerad

Den här veckan finns det tid för att leka, åka pulka och åka skidor. Västmanlänningarna har sportlov, och det var flera som tillbringade den första dagen i Vedbobacken i Västerås.

– Jag är här med mina kompisar i dag och åker snowboard. Det är roligt att åka, så det därför jag är här, säger Eden Allalouf,

Eden Allalouf åker både skidor och snowboard, men i dag valde hon brädan framför skidorna.

– Jag tycker att det är roligt att åka båda, men jag har åkt skidor i ungefär fyra år och snowboard åker jag bara någon gång varje år så där och det är också roligt, säger hon.

Philip Bröms åker i backen i dag för att träna hoppteknik.

– Jag har ju sportlov nu, så då ville jag åka hit och ha det bra bara. Dessutom värmer jag upp lite, för i morgon ska jag åka till Sälen.

Varför väljer du att åka till Sälen när det finns backar här?

– I Sälen finns det här i ett större format, men jag tycker att den här backen passar bra att träna i, så jag brukar vara här på helgerna. Det är min hemmabacke, säger Philip Bröms.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.