Foto: Scanpix

En misstänkt efter rånet i Södertälje har släppts

Uppdaterad
Publicerad

En av de personer som suttit anhållen efter guldrånet i Södertälje släpptes i dag. Misstankarna mot honom kvarstår dock.

Mannen var misstänkt för skyddande av brottsling och varanhållen fram tills sent under söndagsförmiddagen då han försattes på fri fot.

– Han har förnekat gärningen och förstår inte alls varför hanhar blivit delgiven den misstanken. Han säger att han är oskyldig, säger mannensadvokat Jonas Granfelt.

Skottlossning vid Södertäljerån

Totalt sitter nu fyra personer anhållna för inblandning i rånet. Ytterligare två personer misstänks för brott – den nu släppte mannen och den 26-åring som vårdas på sjukhus.

26-åringen blev skjuten i huvudet av polisen vid rånet. Vid 14-tiden på söndagen var han fortfarande vid liv, men läget bedöms vara mycket allvarligt.

– Det är fortfarande kritiskt, vi har inte hört någontingannat, säger Lars Byström, presstalesman vid polisen i Stockholms län.

Åklagaren arbetar nu med häktningsförhandlingarna somska hållas senast på tisdag, dock inte under söndagen. Under tiden fortsätterpolisen arbetet och utredningsläget uppges vara bra.

Under söndagen kommer kompletterande vittnesförhör atthållas.

– Som jag förstår det har det varit väldigt mycket vittnen påplats så det finns mycket material att gå igenom, säger Lars Byström.

Väntar ni er att fler grips?

– Inte i nuläget, men det kan förändras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning vid Södertäljerån

Mer i ämnet