Scenerna har fångats på en film som organisationen Djurrätts-alliansen ska ha tagit, uppger Sveriges Radio Ekot.
Att grisar äter på en annan död gris tolkar Johan Beck-Friis på Sveriges Veterinärförbund som ett av flera symtom på vanvård på Hultströms farm.
-En gris kan dö på natten innan djurskötarna kommit ut, men de bilder jag såg tyder på en mer systematisk vanvård av djuren. Ett antal grisar låg med svullna leder och skadade klövar och kunde inte röra sig i olika boxar.
-De verkar inte ha fått något speciellt omhändertagande, det fanns inget strö i någon av boxarna som jag kunde upptäcka, och de allra flesta djuren var väldigt smutsiga. Boxarna såg också väldigt trånga ut, säger Beck-Friis.
Organisationen Djurrättsalliansen har besökt ett hundratal gårdar under två års tid, enligt Ekot. Gruppen hävdar att den hittat grova överträdelser av djurskyddslagen på så gott som alla gårdarna. Det saknas halm på golvet, luften är dålig och djuren har sår och andra skador.
-Vad som är viktigt att säga är att den här gården inte är något undantagsfall. Det är ett systemfel. Hela grisindustrin är uppbyggd på att vara så effektiv som möjligt och att man ska tjäna så mycket pengar som möjligt, säger Malin Gustavsson på Djurrättsalliansen till Aktuellt.
Polisanmäler de flesta
Djurrättsalliansen säger sig ha polisanmält ett 90-tal av de grisfarmar som organisationen besökt. De anklagas för brott mot djurskyddslagen. Hultströms gård är en av dem som anmälts.
Endast på några få gårdar kunde Djurrättsalliansen inte dokumentera några lagbrott, heter det i ett pressmeddelande.
-Innan vi började anade jag att det inte skulle vara riktigt så som svensk grisindustri själva säger, men inte att det skulle vara så illa. Jag reagerade själv väldigt starkt, säger Malin Gustafsson.
Bilderna visar bland annat döda grisar, grisar som fått ögon och svansar bortbitna och grisar som äter på döda grisar.