Den nakne mannen i bilden på Malmö FF:s Ivo Pekalski var i själva verket en staty. Foto: Jesper Landby

MFF förklarar den märkliga bilden

Uppdaterad
Publicerad

Intervjun med Malmö FF:s Ivo Pekalski har blivit en stor snackis under tisdagen. Nu har klubben avslöjat sanningen bakom bilden – Det är en staty.

Det var på måndagseftermiddagen som intervjun med Malmö FF-stjärnan publicerades på klubbens hemsida.

Intervjun som gjordes på restaurangen D'Italia i Lund, fick en helt annan uppmärksamhet än det var tänkt. Den som såg bilden som prydde artikeln kunde knappast undgå att notera en naken man i bakgrunden bakom Ivo Pekalski.

Men nu har Malmö FF undersökt hur en naken man kunnat smyga sig in på restaurangen. Förklaringen är av den mer naturliga arten – mannen är en staty. Statyn, som är en variant av Michelangelos renässans-skulptur ”David”.

Ivo Pekalski själv säger till Malmö FF:s hemsida att han aldrig tänkt på valet av utsmyckning i restaurangen.

-Man kan väl säga att jag fick viss hjälp med att upptäcka det, säger han.

Bilden har nu tagits bort från intervjun, men finns att beskåda i en annan artikel.

”För att fokus i själva intervjun ska bli rätt har vi valt att byta ut bilden i artikeln, men vi låter följande bildbevis ligga kvar – för den som vill studera lite konst”, skriver man på hemsidan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.