Foto: Daniel Gustafsson/SVT (arkiv)

Misstänkt Sala-mördare anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i dag gick polisen ut med namn och bild på den 40-årige mannen som misstänks ha mördat en man i Sala på nyårsafton. 17.45 överlämnade sig den misstänkte mördaren till Sala-polisen.

Det var natten mot nyårsafton som en man hittades död i en lägenhet i Sala. Några timmar senare anhölls en kvinna i 50-årsåldern misstänkt för mord och i dag häktades hon. Även en 40-årig man misstänks för mordet och på nyårsdagen utfärdade polisen ett rikslarm efter honom.

I dag gick polisen ut med information om att mannen kan vara farlig för allmänheten. Polisen publicerade både namn och bild på mannen, i syfte att få in tips från allmänheten.

Salamordet

Flera polisdistrikt deltog i sökandet efter mannen och 17.45 överlämnade 40-åringen sig till polisen i Sala.

– Överlämnandet var odramatiskt och jag tror att mannen insåg att han var efterlyst och därför kom in till polisen. Han är nu anhållen och sedan väntar förhör, säger LKC-befälet Thomas Gustafsson.

Enligt Expressen har den misstänkte mördaren ett kriminellt förflutet och han har dömts till fängelse, en dom som i hovrätten sedan mildrades till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Salamordet

Mer i ämnet