Jämställdheten var kvällens första debattämne och där fick Centerpartiets Annie Lööf första frågan: Hur kommer det sig att hon är den enda kvinnliga partiledaren av åtta denna kväll?
Annie Lööf påpekade att hennes parti haft två kvinnliga partiledare tidigare men menade att frågan måste ställas till de andra partierna.
– Det handlar om rättvisa och lika villkor. Kvinnor måste få plattformar och platser. Det handlar inte bara om föräldraförsäkring eller kvotering i styrelser utan även om attityder, sade Annie Lööf.
Kvinnornas glastak är nära kopplat till att det är de som tar hand om barn och familj och sin man och sina gamla föräldrar – ibland allt på en gång, sade Fredrik Reinfeldt.
– Kvinnor är bättre utbildade, ändå växer skillnaderna. Vi försöker utjämna med hjälp av satsningar på förskolan, med skattepolitiken och andra åtgärder.
Sjöstedt: Högavlönade yrken gynnas
Medan Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt menade att det är just alliansens skattepolitik som är en av bovarna i dramat.
– Den har gynnat högavlönade män på bekostnad av lågavlönade kvinnor. Menar man allvar med jämställdheten måste man göra något åt detta. Det krävs rätt till heltidsjobb, barnomsorg på obekväma tider, delad föräldraförsäkring... så länge föräldrar har olika ansvar för barnen fortsätter ojämlikheten, sade Sjöstedt.
Medan Göran Hägglund (KD) inte vill se en kvoterad föräldraförsäkring utan menade att enskilda själva måste avgöra hur de vill fördela den.
Sjöstedt sade att Hägglund är en bromskloss för de flesta jämställdhetsfrågor och sade att alliansen inte ens ger tillräckligt med pengar till kvinnojourerna.
– Det är fel, vi gör jättemycket för dem, sade Hägglund. Våldet mot kvinnor är ett förfärligt uttryck för mäns makt. Men när det gäller föräldraförsäkringen tycker jag att makten ska ligga hos föräldrarna.
Jimmie Åkesson (SD) sade att de dåliga villkoren i kvinnodominerade yrken spelar en stor roll och att man måste satsa mer på yrken inom välfärden.
Björklund: Kvinnoyrken måste löna sig
Jan Björklund (FP) framhöll att löneskillnaderna mellan typiskt manliga och kvinnliga yrken måste jämnas ut.
– Det måste löna sig att utbilda sig för kvinnoyrken inom den offentliga sektorn. En manlig ingenjör får högre lön än en kvinnlig gymnasielärare med lika lång utbildning.
Fridolin: Jag blir lite förbannad
Gustav Fridolin (MP) sade att han blir lite förbannad på att det går så långsamt med jämställdheten.
– När min dotter blir yrkesverksam om kanske 30 år kommer hon fortfarande att värderas lägre än killarna. Även staten som arbetsgivare har osakliga löneskillnader. Staten är inget föredöme, sade Fridolin.