Hur långt har jämställdheten kommit och vad påverkar den? Vilken roll spelar kroppen? Vem har makten över kroppen? Vid årets Apelrydsseminarium fokuserades på jämställdheten ur ett maktperspektiv. Seminariet arrangeras av Fredrika Bremerförbundet och moderator var förbundets ordförande Birgitta Wistrand.
Professorn i idéhistoria Karin Johannisson inledde med en historisk exposé över vårt förhållande till våra kroppar. I samtal med Johanna Nilsson, Monica Gunne, Johan Thor, Fredrik Ahlin och Per Nilsson diskuteras sedan vem som har makten över våra kroppar. samhället eller vi själva.
Professorn i straffrätt Madeleine Leijonhufvud granskar lagen ur ett jämställdhetsperspektiv och Gudrun Schyman, Maria Wetterstrand, Tove Lifvendahl och Karin Ahrland berättar om hur det är att ha och ha haft makt.
Det blir också utblickar i världen. EU-minister Birgitta Ohlsson (FP) pratar om hur det är att vara kvinna i Europa och samtalar med författaren och journalisten Barbro Hedvall om olikheterna i EU och hur Sverige står sig ur jämställdhetssynpunkt.
Ta del av inslagen genom att klicka på klippen till höger.