I gravarna i Buringa tror man att det ligger människor som den 11 december dödades av säkerhetsstyrkorna. Vittnen uppger för Amnesty att gravarna grävdes på eftermiddagen den blodiga dagen.
Amnesty har fått tillgång till satellitbilder över Buringa tagna den 3 november och efter händelserna i december och kunnat konstatera att marken bearbetats under tiden mellan de två datumen då bilderna togs.
– Bilderna tyder på en medveten strävan från myndigheterna att dölja omfattningen av säkerhetsstyrkornas dödande och att förhindra att den fullständiga sanningen kommer fram, säger Muthoni Wanyeki, Amnesty Internationals Östafrikachef.
Förutom Buringa har Amnesty fått trovärdiga rapporter om massgravar i andra delar av landet.
Dussintals döda
Burundiska säkerhetsstyrkor dödade dussintals människor den 11 december efter en rebellattack mot militären i Bujumbura. Områden där oppositionen är stark genomsöktes av säkerhetsstyrkorna, dussintals män släpades ut och vittnen berättar att en del av dem sköts på nära håll.
Kropparna lämnades kvar för att sedan hämtas upp nästa dag och rykten gick att de togs till hemliga massgravar.
Den pågående krisen i Burundi utlöstes av politiskt missnöje med att president Pierre Nkurunziza i våras beslöt att kandidera för en tredje mandatperiod, trots att författningen bara tillåter två.
Etnisk konflikt
Många bedömare varnar för att konflikten ska bli alltmer etnisk. Befolkningen i Burundi utgörs som i grannlandet Rwanda av främst två folkgrupper, hutu och tutsi. I Rwanda dödades runt 800 000 människor i folkmordet 1994.
Diplomater från FN:s säkerhetsråd besökte i förra veckan Burundi för att försöka lugna ner situationen. Man försökte bland annat få president Nkurunziza att acceptera närvaron av en fredsbevarande styrka på 5 000 soldater från Afrikanska unionen (AU). Nkurunziza har sagt att han kommer att beordra sina trupper att slåss om AU-styrkan går in i landet.
AU håller ett toppmöte i helgen där den fredsbevarande styrkan väntas bli godkänd.
Fakta: Konflikten i Burundi
Burundi var tidigare en belgisk koloni och har cirka 10 miljoner invånare.
Den pågående krisen utlöstes av politiskt missnöje med att president Pierre Nkurunziza i våras beslöt att kandidera för en tredje mandatperiod. Många bedömare varnar för att konflikten ska bli alltmer etnisk.
Befolkningen i Burundi utgörs precis som i grannlandet Rwanda av främst två folkgrupper, hutu och tutsi. I Rwanda dödades runt 800 000 människor i folkmordet 1994.
Den pågående krisen i Burundi är den värsta sedan inbördeskriget 1993-2006, som krävde runt 300 000 människoliv. I kriget stred huturebeller mot regeringsarmén som leddes av minoritetsgruppen tutsi.
Källa: AFP, Reuters.