Frivilliga strömmar till centret som sedan 40 år är en mötesplats för homo-, bi- och transsexuella. Här kan anhöriga och vänner till offren få hjälp med samtalsstöd, en matbit eller bara vara tillsammans med andra drabbade för att sörja.
Vi träffar volontären TJ Obrien, som tillbringat all sin lediga tid de senaste dagarna på centret. Han tror att Obamas besök kan betyda mycket för Orlando:
– Dådet har på ett sätt fört oss närmare varandra och att president Obama kommer hit stärker känslan av att vi inte är ensamma. Vi har stöd från hela världen. Jag hoppas att han fokuserar på att vi måste hålla ihop, särskilt under dessa tuffa tider, säger TJ Obrien.
Obama har under sina snart åtta år som president misslyckats att skärpa vapenlagarna. Den republikanskt dominerade kongressen har sagt nej och även om det politiska läget fortsätter att vara polariserat så hoppas Terry de Carlo på förändring:
”Något måste förändras”
– Efter varje masskjutning, som i Sandy Hook Elementary, talas det om hårdare vapenlagar. Sedan händer ingenting. Men nu räcker det, något måste förändras. Det skulle stoppa masskjutningar som denna, säger han.
Vid minnesplatsen i det varma och fuktiga Orlando delar volontären Ashley Smith ut vatten till sörjande som sökt sig till platsen. Hon vill se mer samarbete och mindre polarisering i amerikansk politik.
– Det handlar inte om att alla ska ha ett vapen eller om att alla vapen ska bort. Politikerna måste hitta en kompromiss, säger Ashley Smith.
Obama och Trump i ordväxling
Men den politiska verkligheten ser helt annorlunda ut och tonläget i den politiska debatten har trappats upp de senaste dagarna. Obama gick i måndags till hård attack mot republikanernas presidentkandidat Donald Trumps besked att muslimer bör stoppas från att komma till USA.
Trump svarade med att anklaga Obama för att vara mer arg på Trump än på gärningsmannen, 29-årige Omar Mateen.
Trump antyder samtidigt att Obama tycks sympatisera med terrororganisationen IS, då Obama enligt Trump inte tydligt nog talar om radikal islamistisk terror. Då jag frågar Terry de Carlo om hur han ser på Obamas och Trumps ordväxling avbryter han mig:
– Nämn inte Trumps namn, jag vill inte tala om den mannen. Det här är ingen politisk fråga utan nu måste vi tänka på offren.