Clintonkampanjens egen undersökning har dock inte kunnat påvisa några bevis för att röstsystemet skulle ha hackats, uppger Marc Elias på kampanjstaben enligt CNN. Trots det vill man nu verka för en omräkning.
– Nu när en omräkning har initierats i Wisconsin, tänker vi delta med syftet att försäkra att processen går till på ett sätt som är rättvist för båda sidor, säger Elias till den politiska sajten Medium.
Man kommer att gå vidare och även kräva omräkning i Pennsylvania och Michigan, om Gröna partiet-ledaren också gör det, tillägger han.
Valkommittén i Wisconsin har kommit överens om att godkänna Steins begäran.
Räknas för hand
Omräkningsprocessen, som innebär att nästan tre miljoner röstsedlar ska undersökas för hand, beräknas starta i slutet av nästa vecka efter att Steins kampanj har betalat avgiften, enligt valkommittén. Den måste enligt lag vara klar den 13 december.
Republikanernas kandidat Donald Trump vann mycket knappt i de tre delstaterna, med sammanlagt omkring 107.000 röster.
Ändrar knappast resultatet
Enligt experter finns nästan ingen chans att en omräkning skulle innebära något för slutresultatet i det amerikanska presidentvalet. Steins mål med omräkningen är dock inte i första hand att ändra resultatet:
”Dessa omräkningar är del av en valintegritetsrörelse som försöker belysa precis hur opålitligt det amerikanska valsystemet är”, står det på hennes webbsida.
Trump: ”En bluff”
Donald Trump, som upprepade gånger anklagat USA-valet för att vara riggat innan han själv vann, kallar i en kommentar omräkningen i Wisconsin för en ”bluff” från Gröna partiets sida.
– Valresultatet borde respekteras istället för att ifrågasättas och smädas, vilket är exakt vad Jill Stein gör, sade Trump utan att nämna Clintonkampanjen, enligt AP.