För bara en månad sedan invigde Donald Trump, USA:s näste president, sitt nya hotell i huvudstaden DC. På den ståtliga gamla byggnaden vajar fem stora flaggor. Och inom kort kommer landets blivande ledare att komma hit för att mötas med president Barack Obama i Vita Huset.
Ikväll, amerikansk tid, ett dygn efter att han utropades som vinnare, har ett hundratal människor samlats utanför hotellet. Tidigare under kvällen har en fredlig demonstration hållits med tända ljus utanför Vita Huset, sedan marscherade ett större antal människor hit. Några står kvar ända in på natten.
Grace, en ung kvinna, står tillsammans med några andra och tittar upp mot det nyinvigda hotellet. Hon gråter, jag frågar henne vad det är som gör henne ledsen.
– Jag känner mig förrådd av mitt land. Det här är inte det landet jag trodde att det var. Jag trodde att vi hade värderingar och brydde oss om våra medborgare. Jag känner mig sårad och jag skäms, jag har aldrig skämts såhär någonsin förut.
”Kvinnor borde veta bättre”
Nästan alla som demonstrerar är unga. Men plötsligt kommer en äldre kvinna fram, hon kramar en ung kvinna och säger: ”Från en mor, till en ung dotter”. Sedan går hon och sätter sig på huk framför spraytexten som står skriven på marken, ”Fuck Donald Trump”, och pekar finger åt filmkamerorna – till de ungas stora jubel. Hon heter Pamela Bryant.
– De är unga människor. Jag är så ledsen för deras skull. Jag är 67 och jag trodde att jag överlevt tiden då man trakasserade kvinnor, men det har jag inte, säger Pamela och fortsätter:
– När jag började arbeta 1967 så var det vanligt att kvinnor blev tafsade på brösten eller klappade på rumpan av sin chef. Man kunde inte gå till kaffemaskinen eller faxen, så fort man böjde sig ner kom en man och tog på en. Det hände mig kanske en gång var tionde dag. Jag trodde att vi hade kommit förbi det. Jag skäms så otroligt mycket över de kvinnor som röstat på honom, en sexist. De borde veta bättre, för sina döttrar och systrars skull.
Ville se Sanders – röstade Clinton
Frågan som många ställer sig i den demokratiskt dominerade huvudstaden är: Hur kunde det hända? Hur kunde opinionsundersökningarna visa så fel? Experter analyserar redan valet i oändliga sändningar hos amerikanska nyhetskanaler. En teori är att Hillary Clinton misslyckades med att få med sig de väljare som egentligen inte hade valt henne, som kanske hade satt sitt hopp till Vermontsenatorn Bernie Sanders.
Charlotte och Rebecca är två av dem som hade hoppats på Sanders, men sedan ändrat sig till Hillary Clinton. De tror absolut att det finns väljare som fokuserat mer på hatet mot etablissemanget i Washington, och skandalerna kring Clinton, än att rösta mot Trump.
– Man måste vara logisk. Hon var närmast den kandidat vi hade velat se. Jag var aldrig negativt inställd till
Hillary, jag tror att hon såg vad som höll på att hända med Trump och bestämde sig för att kliva fram. Men hon kunde ha motiverat människor mer att gå och rösta, pratar om saker som är viktiga för många, istället trodde hon kanske att hon kunde komma undan med att slå mot Donald Trump, säger Charlotte och fortsätter:
– Det här är ilska, frustration och ett krossat hopp. Vår kultur är inte vit, den är mångfacetterad. Det är så vi har blivit det vi är.
Demonstrationer hålls på flera platser i landet, de största bland annat i New York, Philadelphia, Los Angeles och Chicago. Människor, många unga, har gett sig ut på gatan för att visa sitt missnöje med resultatet – och det faktum att Hillary Clinton, trots att hon fick totalt fler antal röster, inte blev landets första kvinnliga president.
Läs mer: Stora demonstrationer i USA
Just den här demonstrationen har inte organiserats utan består bara av människor som kommit hit spontant, berättar Rebecca, men en större protest ska äga rum på söndag utanför Vita Huset.
– Vi behöver visa människor i världen att inte hela Amerika står bakom vad den där fascisten representerar. Vi är queer, jag är judisk, och vi har sett det här hända förut. Det är skrämmande. Alla i min familj känner samma som jag, vi älskar vårt land och vill att det ska gå framåt, inte bakåt, säger Rebecca.
Vägrar stötta Trump
Samtidigt som demonstrationen pågår cyklar någon förbi och ropar ”Jag röstade på Donald Trump”, och vid sidan av gatan står några äldre män tysta och betraktar det hela. En av dem diskuterar med en av demonstranterna, lägger fram sina argument för varför Donald Trump var det bättre alternativet. Ingen av dem vill prata med oss.
Bilder på TV visar stora folkmassor som rör sig genom flera städer i USA. Donald Trump vädjade till just de här människorna att ”visa honom vägen”, för att kunna enas som ett folk. Är det möjligt, frågar jag en ung man med ett plakat. Han heter Gabe.
– Ja absolut – om han ändrar alla sina grundidéer, sin politik, den han är och tog tillbaka allting han sagt – då skulle jag absolut stötta honom. Men jag tvekar på att det kommer att hända. I slutändan handlar det om en fundamental skillnad i hur man vill att det här landet ska se ut, och om han inte ändrar sitt sätt att se på det här landet så kommer jag aldrig att stå bakom honom.