Margreth Kodjeno vill helst inte prata om alla våldtäkter hon såg innan hon flydde kriget i Sydsudan. I två veckor gick till fots bärande på sin dotter innan hon kom till norra Uganda, SVT Nyheter träffar henne.
Hennes man är borta och hon fruktar det värsta.
– De dödar alla utan urskiljning. Oskyldiga män dödas för ingenting, säger hon.
Kvinnorna jobbar dubbelt
Många här i lägren utanför staden Arua i nordvästra Uganda bär på liknande historier som Margreth. Officiella siffror säger att 86 procent av människorna här i lägren är kvinnor och barn. Juliet Namukasa arbetar för hjälporganisationen International Aid Services.
– Många berättar för att deras män dödats. Andra har tvingats gå med i någon av de stridande grupperna. Kvinnorna här får göra ett dubbelt jobb. Dels ta hand om barnen, men också göra det som männen traditionellt gör. Som till exempel att bygga hus att bo i, säger hon.
Fem miljoner i akut behov av hjälp
En och en halv miljon människor har nu flytt Sydsudan. Omkring 700.000 har kommit till Uganda. Flyktinglägren här har tredubblats i storlek de senaste sex månaderna. Enligt FN är detta nu den största flyktingkrisen i Afrika och en av de största i världen.
En svält som drabbat hundra tusen människor har brutit ut i Sydsudan, till följd av konflikten och den svåra torka som råder. Hjälporganisationer är på plats i landet, men rapporter kommer om att de förhindras att ta sig till de områden där de värst drabbade finns.
Man räknar med att omkring fem miljoner människor är i akut behov av hjälp.
Det handlar om att överleva
För Margreth Kodjeno och hennes dotter handlar livet just nu om att överleva. Hon har ingen aning om när och till vad hon kan återvända.
– De dödade min bror. Jag flydde tillsammans med min mamma, men vi kom ifrån varandra. Så nu är jag ensam här med min lilla flicka, säger Margreth Kodjeno.
Den senaste flyktingvågen ut ur Sydsudan startade i juli förra året, då konflikten trappades upp mellan president Salva Kiir och rebelledaren Riech Machar.