Det hade bara gått några timmar efter att telefonsamtalet mellan USA:s president Donald Trump och Japans premiärminister Shinzo Abe avslutats.
Då kom beskedet från USA:s militär att man nu börjar flytta den utrustning som behövs för att kunna bygga upp det avancerade och högst kontroversiella missilförsvarssystemet THAAD till Sydkorea.
– Fortsatta provokationer från Nordkorea, vilket inkluderar gårdagens uppskjutning av flera missiler, bekräftar bara vår allians beslut från i fjol att distribuera THAAD till Sydkorea, säger Harry Harris, amiral vid amerikanska försvarets stillahavskommando, i ett uttalande enligt Reuters.
De första delarna till vapensystemet har nu anlänt, och enligt uppgifter från sydkoreanska militären beräknas THAAD vara på plats inom två månader, rapporterar nyhetsbyrån Yonhap.
Reaktion på Nordkoreas senaste robotövning
Beslutet fattades efter att Nordkoreas under måndagsmorgonen avfyrat fyra ballistiska robotar. Samtliga landade i havet öster om den koreanska halvön, varav tre av dem inom Japans territorium. Den senaste robotövningen har fördömts av såväl FN, som Japan och USA.
Sent på måndagen kom så beskedet från den av Nordkorea kontrollerade nyhetsbyrån KCNA att landets robottester var en övning på anfall mot amerikanska militärbaser i Japan.
Kina skeptiskt till THAAD
USA och Sydkorea kom redan under den förra amerikanska administrationen överens om att ett avancerat robotförsvarssystem ska placeras i Sydkorea. Kina har dock ställt sig mycket skeptiska till en sådan utveckling, bland annat eftersom man betraktar THAAD:s mycket kraftfulla radar som ett säkerhetshot, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Nu verkar dock utrustningen vara på väg, och planen från Sydkorea och USA är att THAAD, som står för Terminal High-Altitude Area Defense, ska vara på plats i slutet av 2017.