Beskedet om en vapenvila kom i samband med det pågående säkerhetsmöte i München.
– Den här gången får det inte misslyckas, säger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.
Överenskommelsen om vapenvilan, som alltså ska träda i kraft på måndag, har förhandlats fram av Ukraina, Ryssland, Tyskland och Frankrike. Ukrainas utrikesminister Pavlo Klimkin ska dock ha uttryckt missnöje med bristen på resulat, uppger Reuters.
Strider trots tidigare avtal
Striderna mellan ukrainsk militär och ryskstödda separatister i Östra Ukraina har tilltagit den senaste tiden, trots att ett fredsavtal undertecknades i februari 2015.
Det så kallade Minskavtalet från 2015 förhandlades fram av Tyskland och Frankrike och som undertecknades av Ryssland och Ukraina innebar att tungt artilleri skulle dras tillbaka från fronten och att östra Ukraina skulle få ett större självstyre.
Uppgörelsen i Minsk
Rysslands president Vladimir Putin, Ukrainas president Petro Porosjenko, Frankrikes president Francois Hollande och Tysklands förbundskansler Angela Merkel möttes i februari 2015 i Vitrysslands huvudstad Minsk. De förhandlade där fram en uppgörelse för vapenstillestånd i östra Ukraina. Värd för mötet var den vitryske ledaren Aleksandr Lukasjenko.
Uppgörelsen kallas för Minsk 2, och manar till vapenvila i konflikten samt en rad politiska, ekonomiska och sociala åtgärder för att göra slut på konflikten i östra Ukraina. Bland annat ska båda parter dra tillbaka tyngre vapen, som robotar, och släppa fångar. Lokala val ska hållas i östra Ukraina.
Konflikten bröt ut i början av 2014 och har skördat nästan 10 000 liv.
Källa: TT