Foto: TT/SVT

Löfven och Reinfeldt talar ut i nytt tv-program

Uppdaterad
Publicerad

Inför valet nästa år har Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt och de andra partiledarna bjudits in till långa samtal i SVT.

Där får de tala ut, både om sitt liv och om sina personliga värderingar.

– Man får tid att reflektera. Det uppskattar jag väldigt mycket, säger Stefan Löfven.

Partiledarnas samtal med psykoterapeuten Poul Perris är ett led i SVT:s valsatsning. Programmet ”Nyfiken på partiledaren” kommer att visas i SVT från och med 19 januari. Poul Perris, känd från SVT:s ”Par i Terapi”, har under hösten träffat alla partiledare för att låta dem tala ut i ett långt samtal.

En ovan situation för toppolitikerna som är vana med betydligt kortare och snabbare intervjuer:

Val 2014

– Mycket intressant. Tänk att få tid att prata så här och inte bara korta korta korta svar, säger Socialdemokraternas Stefan Löfven.

”Jag blev överraskad”

Perris har försökt att gå in på djupet på partiledarna, för att få reda på vad det var som la grunden till deras person och hur värderingarna har formats under deras uppväxt.

– Samtalen kändes förvånansvärt öppna, ärliga och genuina. Jag blev överraskad av att så många av dem faktiskt tog chansen att visa lite nya sidor av sig själva, säger Perris och fortsätter.

– Våra partiledare hungrar efter samtal som inte enbart är sakpolitiskt ansvarsutkrävande, utan där de även får möjlighet att placera in sin politiska ambition i ett större sammanhang.

”Bakas ihop med mina värderingar”

Moderaternas Fredrik Reinfeldt är inne på samma spår som Perris och nämner just att ideologin har tagit en stor del av samtalet.

– Du har kommit in på frågor som handlar om idéer och syn på samhällsförändring. Det bakas ihop med mina personliga värderingar och som också blir en del av ett politiskt parti.

– Det är ett parti men det är inte samma över tid, det påverkas av vilka människor som är med i det och vilka som leder det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014

Mer i ämnet