På videon som nyhetsbyrån AFP fått tag i talar gruppens ledare Abubakar Shekau i 17 minuter innan omkring 130 flickor visas klädda i hijab och försjunkna i bön. Enligt Shekau är det en grupp av de kidnappade flickorna.
– De här flickorna som ni är så upptagna med, vi har befriat dem. De har blivit muslimer, säger Shekau.
223 av de 276 skolflickor som kidnappades den 14 april i staden Chibok saknas fortfarande.
Kräver att medlemmar släpps
Gruppen kräver att nigerianska myndigheter släpper de Boko Haram-medlemmar som myndigheterna har hållit fångna i flera år.
– Våra bröder är fortfarande i fängelse. Vi tänker inte släppa flickorna förrän de släpps, fortsätter ledaren.
Han hävdar också att flickorna behandlas väl och att man håller räkningen på vilka som inte än har konverterat till islam.
Nigerias regering säger nej till att släppa fångar från Boko Haram i utbyte mot de kidnappade skolflickorna, rapporterar AFP.
”Vi vet var de finns”
Tidigare i dag sade guvernören i delstaten Borno i Nigeria till brittiska BBC att han har information om var de över 200 kidnappade skolflickorna kan befinna sig. Guvernör Kashim Shettima säger att han vidarebefordrat informationen till militären.
Han tror inte att kidnapparna i den islamistiska terrorgruppen Boko Haram har fört flickorna över gränsen utan att de är kvar i Nigeria.
Flickorna kidnappades i april och Boko Haram har uppgett att tvångsäktenskap planeras för dem.
Kidnappade i en månad
Den 14 april angreps en flickskola i Chibok i nordöstra Nigeria. I början av maj, efter veckor av motstridiga uppgifter, uppgav polisen att 276 flickor fördes bort, men att 53 lyckats undkomma och att 223 förblivit fångna. Flickorna är i övre tonåren och bland dem finns både kristna och muslimer.
Extremiströrelsen Boko Haram har tagit på sig dådet och gjort klart att tvångsäktenskap planeras för flickorna.
Den 12 maj visas en video upp där runt 130 flickor kan ses i hijab och till synes försjunkna i bön. Gruppen säger att flickorna konverterat till islam.
En global proteströrelse har tagit fart. Bland dem som uttalat sig är presidenthustrun Michelle Obama i USA, Nelson Mandelas änka Graça Machel och den pakistanska skolflickan Malala Yousafzai. Stormuftin Abdulaziz Al al-Shaykh i Saudiarabien, en tongivande gestalt i den sunnimuslimska världen, har tagit avstånd från Boko Haram och beskrivit sekten som präglad av irrläror.
Källor: BBC, al-Hayat och AFP