Hundarna på bilden är dessvärre inte borgmästare i San Francisco. Foto: TT

Hundliv för nyvald borgmästare

Uppdaterad
Publicerad

San Francisco har fått sin första fyrbenta borgmästare. Chihuahuablandningen Frida tog över jobbet för en dag sedan hennes husse budat hem det prestigefyllda ämbetet åt sin älskling på auktion.

Det vinnande budet på 5 000 dollar går till stadens hundhem och den udda utnämningen var en del i en kampanj för att samla pengar till herrelösa hundar.

Frida var redan innan hon tillträdde som borgmästare något av en kändis på hemmaplan. Hon är mycket aktiv på sociala medier och brukar uppträda iförd färgglada tröjor. För sin enda dag på jobbet hade hon däremot valt en sober grå klänning med tyllkjol, pärlhalsband och en glittrig hatt.

Hon tillbringade dagen med en rundvisning av stadshuset och San Francisco-området innan hon avtackades på eftermiddagen med bland annat en hundkorg och leksaker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.