Den thailändska polisen använde tårgas och vattenkanoner som vapen mot demonstranter som försökte pressa sig förbi taggtrådsstängsel och ta sig in i en regeringsbyggnad.
Protesterna utbröt efter att premiärminister Yingluck Shinawatra beordrats avgå, och dessutom dömts av antikorruptionsmyndigheten för att underlåtenhet. Inte tillräckligt, menar demonstranterna. Kommer inte hela regeringen avsättas inom tre dagar kommer de att slå tillbaka.
SVT:s korrespondent Niklas Sjögren befinner sig utanför parlamentet där han uppskattar att omkring 2.000 personer håller på att samlas.
– De vill skicka in några personer som ska överlämna en skrivelse till senaten. En av personerna är ledaren Suthep Thaugsuban, säger han.
”Hatet är stort mellan grupperna”
Just nu är stämningen där han befinner sig relativt lugn, men han tror att det kommer att bli sammandrabbningar någon gång under det närmaste dygnet mellan dem som vill ha bort regeringen och regeringsanhängare.
– Regeringsanhängare ska samla stora trupper i morgon för att demonstrera. Men redan nu har jag hört att att de samlas i områden i norra Bangkok och att de är på väg till en plats där det finns regeringsmotståndare. Det finns en oro att de här grupperna ska drabba samman, säger Niklas Sjögren.
Hatet är stort mellan grupperna, säger han och tålamodet börjar tryta hos regeringsanhängarna.
– Det verkar inte finnas någon möjlighet till förhandling. Tyvärr finns det starka krafter som vill knuffa utvecklingen mot konfrontation. Det finns en känsla av att vad som helst kan hända.
”När det brister, så brister det på allvar”
Han känner sig inte orolig för sin egen säkerhet för närvarande, eftersom han inte tror att han är en måltavla för demonstranterna.
– Men jag har hjälm, gasmask och annan skyddsutrustning i beredskap. När det väl brister här i Thailand, så brister det på allvar, det har vi sett förut, säger han.
Demonstranterna, som framför allt består av medelklass och urban elit, menar att regeringen styrs av Yingluck Shinawatras bror Thaksin. Enligt dem har Shinawatras rikedom korrumperat den thailändska demokratin och det kräver att ett folkråd tar över.
– Vi kommer att återta vår suveräna makt. Vi kommer att protestera vid alla tv-stationer. Vi kommer att uppmana folket att omringa polisbilar och polisstationer för att stoppa dem från att skada det thailändska folket, säger Suthep Thaugsuban, demonstranternas ledare, till BBC.
Senare under fredagen skrev The Nation i Thailand att protestledaren Suthep Thaugsban har lämnat in en begäran till senaten om hjälp med en lösning på den politiska krisen.
En tillförordnad talesman för senaten lovade efter mötet med Suthep att tala med alla partier för att försöka få till stånd en acceptabel lösning. Han uppmanade också Suthep och hans anhängare att inte ta till våld eller olagliga metoder.
Regeringstrogna rödskjortor har redan börjat mobilisera för en motdemonstration och på lördagen väntas stora protester. Att båda sidor tar till Bangkoks gator ökar oron för eskalerande våld. Hittills har 25 människor dödats sedan regeringskritikerna inledde sina protester i november.
”Finns starka odemokratiska strömningar”
Hur kan det komma sig att det uppstår ett sådant här läge i ett land som trots allt är demokratiskt?
– Man ska ha i minnet att Thailand aldrig varit en fullvärdig demokrati. Man har allmänna val, men det finns andra maktsfärer som har stort inflytande: Kungahuset, militären, domstolar och andra civila institutioner. Nu handlar det dessutom om att kungen är gammal och sjuk och vem som ska ta över efter honom. Tyvärr finns det starka odemokratiska strömningar i Thailand, det måste man konstatera, säger Niklas Sjögren.
– Med våra mått är det som händer svårt att förstå men demonstranterna backas upp av starka krafter. De vill ha bort regeringen helt och hållet och tillsätta en regering som de själva utnämner. De tillhör det blocket som förlorat vartenda val sedan 2001 och de skulle förlora nästa val också. I stället försöker de nu med hot, våld och via domstolar fälla regeringen. Redan i februari blockerade de valen, säger han.