Ännu en orolig natt har förflutit på Gazaremsan. Sex av de som dödats i de israeliska flyganfallen var en familj, inklusive två små barn. Med dem har dödssiffran i konflikten stigit till över 700.
Sjukhusen på kustremsan kan inte längre ta hand om de skadade, och läkare på plats vittnar om hur människor som kommer in dör inom några minuter, utan att hinna få hjälp.
”Man kräver ganska mycket”
Egypten har lagt fram ett nytt förslag på vapenvila i den allt mer desperata situationen. Hamas ledare gjorde i natt klart att man kan tänka sig ett tillfälligt eldupphör för att hjälpa skadade.
Men beskedet om en längre vapenvila var glasklart: Hamas kommer inte att acceptera något om inte Israel lyfter blockaden av Gaza.
– Man kräver ur israelisk synvinkel ganska mycket. Gränserna ska öppnas, det ska bli mycket lättare ta sig in och ut, fiskarna i Gaza ska kunna ta sig ut på vattnet och man kräver att det ska bli lättare att kunna ta sig över gränsen till Egypten, säger SVT:s Marie Nordstrand på plats i Jerusalem.
Långsamma steg framåt
USA:s utrikesminister John Kerry befann sig, tillsammans med FN-chefen Ban Ki Moon, i Tel Aviv under onsdagen för att få en vapenvila på plats.
– Vi har absolut tagit kliv framåt, men det finns fortfarande mycket kvar att göra, sade Kerry efteråt.
Samtidigt tvingades hundratals människor fly för sina liv då strider utbröt mellan israeliska trupper och Hamas väpnade gren.
Aziza Msabah samlade ihop så mycket han kunde bära och lämnade sitt hem i södra Gaza.
– Flygplanen och flygattackerna är överallt omkring oss. De skjuter på husen, som kollapsar över oss, säger han till AP.
”Förhandlingarna har misslyckats”
Enligt SVT:s Marie Nordstrand är palestinernas ”säkra zoner”, i form av bland annat FN-skolornas tillfälliga flyktingläger, en allt farligare plats att befinna sig på.
– FN har under de senaste dagarna gått ut och sagt att man hittat vapengömmor i flera av sina byggnader i Gaza, det gör ju att det blir väldigt osäkert för den palestinska befolkningen.
Samtidigt fortsätter Hamas raketuppskjutningar mot Israel.
– Man kan inte annat än att konstatera att förhandlingarna om eldupphör i Israel har misslyckats, säger Marie Nordstrand.