När de kom hit för ett år sedan fanns det bara betong på taket, men med hårt arbete och trägen vattning håller en skog av växter på att skapas.
Preeeti Patil var först i Bombay med att haka på trenden av odling i stadsmiljö. På några år har hennes organisation grundat fem trädgårdar och antalet medlemmar växer snabbt.
– I dag är vi nästan 500 och snart är vi säkert tusentals, säger hon och visar guava, chili och basilika som växer uppe på taket.
Odlar för mångfalden
Takodlingen är en oas långt från bilar och trängsel. I Indien finns flera av världens snabbast växande städer, och liksom Bombay med sina 25 miljoner invånare breder de ut sig över känsliga tropiska miljöer, vilket hotar unik biologisk mångfald.
– Fruktträden försvinner och fåglarna flyr. Så vi odlar inte bara för oss själva utan också för insekts- och fågelliv, säger Preeti Patil.
I dag finns flera liknande organisationer runt om i Bombay, och till skillnad från många andra av världens städer med urban odling har de indiska ytterligare en viktig funktion. För här sker just nu den största urbaniseringen i mänsklighetens historia, och om landet ska klara av att föda sin miljardbefolkning krävs nya alternativ.
– Maten i dag kommer ofta från platser väldigt långt bort. Det här är ett bra sätt att få närodlad ekologisk mat odlad med kärlek, säger Preeti Patil.
Även gemenskap odlas
– Vi måste tänka mer på en hållbar livsstil. Och stadsodling är en del i det. Trycket på jordbruket är hårt i dag och skulle vi kunna odla fem procent av vår mat genom stadsodling skulle det vara en god hjälp, säger Rashneh N. Pardiwala på Centre for Environmental Research and Education till SVT.
Om alla Bombays tak skulle bli gröna, skulle temperaturen sjunka och avgaserna minska. Dessutom odlas gemenskapen i kvarteret när skörden förvandlas till sallader som snabbt äts upp.
– Vi har så lite tid att vara i naturen nu för tiden. Här kan människor i alla åldrar spendera tid med familj och vänner och också ge något tillbaka till ssamhäller, säger Preeti Patil.
Se reportaget ovan.