Äkta vaniljsås

Vaniljsås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att göra sin egen vaniljsås är superenkelt och blir mycket godare än de färdigköpta, som ibland inte ens innehåller äkta vanilj. Det gäller bara att ha lite koll på sin kastrull, efterson äggulan, som gör att såsen tjocknar, koagulerar vid 83-85 grader.

Ingredienser

3 - 4portioner

  • 50g
    äggula (1 gula väger ca 20 g)
  • 50g
    socker
  • 250g
    grädde
  • ¼st
    vaniljstång

Så lagar du

1. Vispa ihop äggula och socker.

2. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna. Tillsätt både kärnorna och den urskrapade stången i grädden. Koka upp.

3. Tillsätt gräddkoket till äggblandningen och vispa ihop. Häll sedan tillbaka hela blandningen till kastrullen och koka upp igen. När du ser första bubblan tar du av kastrullen från plattan.

4. Sila såsen för att få bort vaniljstången. Låt svalna, gärna någon timme eller två i kylskåp.

Dela det här receptet med dina vänner!