Bannoffékladdkaka

Bannoffékladdkaka

Publicerat:

Dulce de leche, banan, jordnötter och choklad i samma tugga. Kan det bli bättre?

Ingredienser

Kladdkaka

  • 100g
    mörk choklad
  • 150g
    smör
  • 2st
    ägg (110 g)
  • 1,5dl
    strösocker (145 g)
  • 1dl
    farinsocker (70 g)
  • 0,5tsk
    salt (4 g)
  • 0,5dl
    kakao (20 g)
  • 2dl
    vetemjöl (60 g)

Topping

  • 1burk(ar)
    karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche)
  • 2st
    bananer
  • 1dl
    jordnötter
  • 5dl
    grädde (500 g)
  • 0,5dl
    florsocker (30 g)
  • 1msk
    vaniljsocker (10 g)

Så lagar du

12 st bitar

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en rund springform som är 22 - 24 cm i diameter med smör och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i den hackade chokladen. Blanda runt så att chokladen smälter och ställ kastrullen åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg med sockret lite lätt i en bunke och blanda sedan i den smälta chokladen.
  4. Sikta sedan i mjöl och kakao och vänd runt det med en slickepott tills du har en slät och fin smet.
  5. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen (varmluft) på 180 grader i cirka 18 – 20 minuter, tiden kan variera beroende hur kladdig du vill ha den.
  6. Ta ut och låt svalna helt.

Topping

  1. Bred på ett lagom tjock lager med dulce de leche på kladdkakan, skiva bananan och lägg det över.
  2. Vispa grädde tillsammans med florsocker och vaniljockser till en len och fin konsistens.
  3. Toppa din kaka med den vispade grädde och hackade jordnötter.

 

Dela det här receptet med dina vänner!