Crêpes på potatis med bacon, äpple och stekt kål

Crêpes på potatis med bacon, äpple och stekt kål

Publicerat:

Tillagningstid:

Kokt potatis som blivit över från tidigare i veckan blir en utmärkt bas till denna rätt.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kokta potatisar
  • 2st
    ägg
  • 2dl
    dinkelvetemjöl
  • 2dl
    mjölk
  • 2dl
    vatten
  • 2paket
    bacon
  • 4st
    äpple
  • äppelpuré (från dag 2: Fajitas)
  • kålrabbi och grönkål (från dag 2: Fajitas)
  • 1dl
    grädde
  • salt
  • smör till stekning

Så lagar du

1. Vispa ihop ägg, vetemjöl och mjölk. Riv i potatis och smaka av.

2. Stek bacon och spara stekfett. Rör i stekfettet i smeten.

3. Stek tunna crêpes i smör och lägg på tallrik.

4. Stek kålrabbi och grönkål hastigt.

5. Stryk crêpes med ev. överbliven äppelpuré. Fördela bacon, äpple och stekt kål i crepsen och rulla ihop. Värm sedan försiktigt under lock och servera med kall ovispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!