Crêpes på potatis med bacon, äpple och stekt kål
Publicerat:
2017-01-16Tillagningstid:
Kokt potatis som blivit över från tidigare i veckan blir en utmärkt bas till denna rätt.
Ingredienser
4portioner
- 4stkokta potatisar
- 2stägg
- 2dldinkelvetemjöl
- 2dlmjölk
- 2dlvatten
- 2paketbacon
- 4stäpple
- äppelpuré (från dag 2: Fajitas)
- kålrabbi och grönkål (från dag 2: Fajitas)
- 1dlgrädde
- salt
- smör till stekning
Så lagar du
1. Vispa ihop ägg, vetemjöl och mjölk. Riv i potatis och smaka av.
2. Stek bacon och spara stekfett. Rör i stekfettet i smeten.
3. Stek tunna crêpes i smör och lägg på tallrik.
4. Stek kålrabbi och grönkål hastigt.
5. Stryk crêpes med ev. överbliven äppelpuré. Fördela bacon, äpple och stekt kål i crepsen och rulla ihop. Värm sedan försiktigt under lock och servera med kall ovispad grädde.