Curry och tomatsås med grillad kanin och kronärtskockor

Curry och tomatsås med grillad kanin och kronärtskockor

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    kanin (om du har svårt att få tag på kanin, kan den bytas ut mot kyckling)
  • 2dl
    skirat smör eller gee, finns att köpas i indiska mataffärer
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1knippa(or)
    färsk koriander
  • salt

Curry:

  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • 2msk
    tomatpuré
  • 2st
    gula lökar
  • 1
    tumme ingefära
  • 2st
    röda chili
  • 2msk
    olja
  • 3st
    hela nejlikor
  • 1krm
    krossad kardemumma
  • 4msk
    korianderfrön
  • 1krm
    malen nejlika
  • 1krm
    malen svartpeppar
  • 1krm
    malen kryddpeppar
  • salt
  • ev lite vatten
  • 2dl
    kokosmjölk

Kronärtskockor:

  • 12st
    kronärtskocksbottnar
  • olja
  • lite salt

Så lagar du

<b>Kaninen:</b>

1. Tänd grillen.

2. Stycka kaninen. Gå med kniven lätt längs benen. Skär sedan köttet i ganska stora, bitar så lika i storlek som möjligt. Salta köttet lätt.

3. Hacka vitlök och koriander fint, och blanda med smöret.

4. Marinera köttet med smörblandningen i rumstemperatur i ca 15 minuter.

5. Trä sedan köttet på spett och grilla på hög värme, ca 15 cm från glöden tills köttet är genomstekt, ca 8 minuter på varje sida.

<b>Curry:</b>

1. Skala och hacka lök och ingefära, hacka dem och chilin. Värm en kastrull på spisen, häll i olja och fräs lök, chili, ingefära och hela kryddor tills all löken blivit genomskinlig.

2. Tillsätt malda kryddor och tomatpuré, fräs en stund till.

3. Slå på krossade tomater och koka såsen på svag värme i ca 15 minuter. Slå eventuellt på lite vatten om det kokar torrt.

4. Slå slutligen på kokosmjölk och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.

<b>Kronärtskockor:</b>

1. Skär bottnarna i 4 delar, strö lite salt på dem och ringla lite olja över dem.

2. Värm en stekpanna och stek bottnarna på hög värme i 3-4 minuter tills de får fin färg.

Servera grillad kanin med kronärtskocksbottnar och garnera med vattenkrasse och färsk koriander. Ge curryn ett nytt uppkok precis innan servering, så att den är riktigt varm, servera den separat så att varje person kan lägga för själv.

Dela det här receptet med dina vänner!