Fajitas med avokado, äpple, ingefära och kålrabbi

Fajitas med avokado, äpple, ingefära och kålrabbi

Publicerat:

Tillagningstid:

Sparad kalops är utmärkt som bas för fajitas, som får god fräschör av äpple och ingefära.

Ingredienser

4 - 6portioner

Kött

  • färdigkokt högrev (sparad från dag 1: "Skånsk kalops")
  • färdigkokt sås (sparad från dag 1: "Skånsk kalops")
  • ½st
    chipotle (alt. 1-2 tsk chipotlekrydda)
  • 1st
    rödlök, finhackad eller riven
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1tsk
    spiskummin
  • 1msk
    farinsocker
  • 1msk
    paprikapulver
  • 1tsk
    oregano

Äppelpuré

  • 4st
    svenska äpplen, Ingrid Marie
  • 2msk
    socker
  • 1bit(ar)
    ingefära, riven och pressad juice
  • 1st
    lime

Tillbehör

  • 1st
    kålrabbi, strimlad
  • 2st
    gemsallad, strimlad
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 1st
    avokado, urkärnad, skalad och skivad
  • ½st
    granatäpple, kärnorna
  • 8st
    tortillabröd
  • olivolja

Så lagar du

1. Svetta löken i lite olivolja. Tillsätt riven vitlök och kryddor. Slå på såsen och låt koka ihop. Gaffla sönder köttet i såsen (som blev över från kalops, dag 1) och låt binda ihop.

2. Skär äpple i klyftor och skär bort kärnor. Pressa över ingefära, riv lime skal och pressa över juice. Rör runt med socker och täck med lock. Micra äpple tills mjuk ca 4-6 min. Tag ut och mixa slät.

3. Varva ingredienser efter behag i tortilla bröd och rulla ihop.

Dela det här receptet med dina vänner!