Fajitas med avokado, äpple, ingefära och kålrabbi
Publicerat:
2017-01-16Tillagningstid:
Sparad kalops är utmärkt som bas för fajitas, som får god fräschör av äpple och ingefära.
Ingredienser
4 - 6portioner
Kött
- färdigkokt högrev (sparad från dag 1: "Skånsk kalops")
- färdigkokt sås (sparad från dag 1: "Skånsk kalops")
- ½stchipotle (alt. 1-2 tsk chipotlekrydda)
- 1strödlök, finhackad eller riven
- 1stvitlöksklyfta
- 1tskspiskummin
- 1mskfarinsocker
- 1mskpaprikapulver
- 1tskoregano
Äppelpuré
- 4stsvenska äpplen, Ingrid Marie
- 2msksocker
- 1bit(ar)ingefära, riven och pressad juice
- 1stlime
Tillbehör
- 1stkålrabbi, strimlad
- 2stgemsallad, strimlad
- 1kruk(or)koriander
- 1stavokado, urkärnad, skalad och skivad
- ½stgranatäpple, kärnorna
- 8sttortillabröd
- olivolja
Så lagar du
1. Svetta löken i lite olivolja. Tillsätt riven vitlök och kryddor. Slå på såsen och låt koka ihop. Gaffla sönder köttet i såsen (som blev över från kalops, dag 1) och låt binda ihop.
2. Skär äpple i klyftor och skär bort kärnor. Pressa över ingefära, riv lime skal och pressa över juice. Rör runt med socker och täck med lock. Micra äpple tills mjuk ca 4-6 min. Tag ut och mixa slät.
3. Varva ingredienser efter behag i tortilla bröd och rulla ihop.