Fetaosttarte med pesto, skinka & oliver
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
God paj av fetaost som passar till alla buffèer.
Ingredienser
4portioner
- 1paketkyld smördeg, rektangulär (250 g)
- 2mskröd pesto av soltorkade tomater
- 100 gserranoskinka
- 1dlsvarta oliver
- 1ask(ar)cocktailtomater, halverade
- 100 gfetaost, smulad
- 80 gruccola, 1 påse
- 1stägg, till pensling
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt (den ligger ofta inlindad i bakpapper redan i förpackningen). Skär ett snitt halvt igenom degen, 1–2 cm från kanten runt om. Pensla kanten med ägg, vik in och pensla ovanpå.
3. Nagga med gaffel innanför kanten och bred på pesto.
4. Riv skinkskivorna i mindre bitar. Lägg på dessa, oliver och tomater, toppa med ost.
5. Grädda cirka 15 minuter, mitt i ugnen tills degen är genomgräddad och färgen gyllene. Toppa med rucola.
Tips: förvärm en plåt och flytta över tarten just innan gräddning för en ännu bättre botten.