Fetaosttarte med pesto, skinka & oliver

Fetaosttarte med pesto, skinka & oliver

Publicerat:

Tillagningstid:

God paj av fetaost som passar till alla buffèer.

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    kyld smördeg, rektangulär (250 g)
  • 2msk
    röd pesto av soltorkade tomater
  • 100 g
    serranoskinka
  • 1dl
    svarta oliver
  • 1ask(ar)
    cocktailtomater, halverade
  • 100 g
    fetaost, smulad
  • 80 g
    ruccola, 1 påse
  • 1st
    ägg, till pensling

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 220 grader.

2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt (den ligger ofta inlindad i bakpapper redan i förpackningen). Skär ett snitt halvt igenom degen, 1–2 cm från kanten runt om. Pensla kanten med ägg, vik in och pensla ovanpå.

3. Nagga med gaffel innanför kanten och bred på pesto.

4. Riv skinkskivorna i mindre bitar. Lägg på dessa, oliver och tomater, toppa med ost.

5. Grädda cirka 15 minuter, mitt i ugnen tills degen är genomgräddad och färgen gyllene. Toppa med rucola.

Tips: förvärm en plåt och flytta över tarten just innan gräddning för en ännu bättre botten.

Dela det här receptet med dina vänner!