Frikadeller med spaghetti
![Spaghetti, parmesan, lök, burk.](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F4841268.jpg%3Fh%3Dc673cd1c%26itok%3DX63xH9dp&w=3840&q=100)
Publicerat:
2012-11-15Milda frikadeller av kalvfärs smaksatta med citronskal, basilika och parmesanost i en frisk tomatsås och nykokt spaghetti. Det brukar gå hem bland både stora och små.
Ingredienser
4portioner
- 1stgul lök
- 2stvitlöksklyftor
- 1,5dlvitt vin
- 1burk(ar)krossade tomater
- 2msktomatpuré
- 1dlvatten
- 1mskkalvfond
- 2tskråsocker
- salt och peppar
- 500gkalvfärs
- 1stpressad vitlöksklyfta (till frikadellerna)
- 1stägg
- 1dlfinhackad färsk basilika
- finrivet skal från en liten citron
- 1dlriven parmesanost
- 3mskgrädde
- salt och peppar
- 400gspaghetti
Så lagar du
Tomatsåsen:
1. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt vinet och de krossade tomaterna, tomatpuré, råsocker, vatten och fond.
2. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i ca 20 minuter.
Frikadellerna:
1. Blanda kalvfärsen med vitlök, basilika, citronskal, ägg, parmesanost, grädde, salt och peppar.
2. Skölj händerna i vatten och rulla små frikadeller. Lägg dem i den puttrande tomatsåsen och låt frikadellerna bli genomkokta i såsen, ca 10 minuter.
3. Servera med nykokt spaghetti med riven parmesan.
Dryck:
2011 Villa Cavarena
Nr 6299, 99 kr
Eller
2010 Zenato Valpolicella Classico
Nr 12385, 124 kr
Alkoholfritt:
Staropramen Non-Alcoholic
Nr 1930, 12:40/33 cl