Frikadeller med spaghetti

Spaghetti, parmesan, lök, burk.

Publicerat:

Milda frikadeller av kalvfärs smaksatta med citronskal, basilika och parmesanost i en frisk tomatsås och nykokt spaghetti. Det brukar gå hem bland både stora och små.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1,5dl
    vitt vin
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • 2msk
    tomatpuré
  • 1dl
    vatten
  • 1msk
    kalvfond
  • 2tsk
    råsocker
  • salt och peppar
  • 500g
    kalvfärs
  • 1st
    pressad vitlöksklyfta (till frikadellerna)
  • 1st
    ägg
  • 1dl
    finhackad färsk basilika
  • finrivet skal från en liten citron
  • 1dl
    riven parmesanost
  • 3msk
    grädde
  • salt och peppar
  • 400g
    spaghetti

Så lagar du

Tomatsåsen:

1. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja tills löken är mjuk. Tillsätt vinet och de krossade tomaterna, tomatpuré, råsocker, vatten och fond.

2. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra i ca 20 minuter.

 

Frikadellerna:

1. Blanda kalvfärsen med vitlök, basilika, citronskal, ägg, parmesanost, grädde, salt och peppar.

2. Skölj händerna i vatten och rulla små frikadeller.  Lägg dem i den puttrande tomatsåsen och låt frikadellerna bli genomkokta i såsen, ca 10 minuter.

3. Servera med nykokt spaghetti med riven parmesan.

 

Dryck:

2011 Villa Cavarena

Nr 6299, 99 kr

Eller

2010 Zenato Valpolicella Classico

Nr 12385, 124 kr

 

Alkoholfritt:

Staropramen Non-Alcoholic

Nr 1930, 12:40/33 cl

Dela det här receptet med dina vänner!