Glutenfri pizza

Glutenfri pizza, recept av Caroline Ek i Mästarnas mästare.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den svenska kickboxaren Caroline Ek bjuder på sitt bästa, glutenfria pizzarecept med knaprig botten och god topping.

Ingredienser

Pizzabotten till 1 pizza

  • 1dl
    mandelmjöl
  • 2
    ägg
  • 2dl
    riven ost

Tomatsås

  • tomatpurè
  • passerade tomater
  • torkade kryddor, t ex timjan och oregano
  • salt
  • svartpeppar

Topping, exempel

  • rödlök
  • svamp
  • oliver
  • soltorkade tomater
  • salami
  • prosciutto
  • paprika
  • ost att toppa med, t ex mozzarella, chevré eller fetaost
  • ruccola

Så lagar du

1. Vispa ihop alla ingredienser till botten och bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper.

2. Grädda på plåt (eller pizzasten) i ugnen, 225 grader i ca 10 min, tills botten har fått lite färg.

3. Blanda under tiden ihop tomatsåsen.

4. Ta ut botten och bred på tomatsåsen. Lägg därefter på valfri topping.

5. Sätt in ytterligare ca 10 min i ugn, tills osten smält och pizzan fått fin färg. Garnera med ruccola.

Dela det här receptet med dina vänner!