Glutenfri pizza
Publicerat:
2016-03-21Tillagningstid:
Den svenska kickboxaren Caroline Ek bjuder på sitt bästa, glutenfria pizzarecept med knaprig botten och god topping.
Ingredienser
Pizzabotten till 1 pizza
- 1dlmandelmjöl
- 2ägg
- 2dlriven ost
Tomatsås
- tomatpurè
- passerade tomater
- torkade kryddor, t ex timjan och oregano
- salt
- svartpeppar
Topping, exempel
- rödlök
- svamp
- oliver
- soltorkade tomater
- salami
- prosciutto
- paprika
- ost att toppa med, t ex mozzarella, chevré eller fetaost
- ruccola
Så lagar du
1. Vispa ihop alla ingredienser till botten och bred ut ett tunt lager på bakplåtspapper.
2. Grädda på plåt (eller pizzasten) i ugnen, 225 grader i ca 10 min, tills botten har fått lite färg.
3. Blanda under tiden ihop tomatsåsen.
4. Ta ut botten och bred på tomatsåsen. Lägg därefter på valfri topping.
5. Sätt in ytterligare ca 10 min i ugn, tills osten smält och pizzan fått fin färg. Garnera med ruccola.