Grillad sallad

Grillad sallad

Publicerat:

Tillagningstid:

En grillad sallad låter kanske hur galet som helst men prova själv och upplev de nya smakerna som kommer fram. Vi använde persikor som den fruktiga delen men det går precis lika bra och är hur gott som helst med t.ex vinteräpplen eller päron beroende på säsong. Denna sallad går utomordentligt bra att göra i en grillpanna på spisen!

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1
    fänkål
  • 2
    romansalladshuvuden
  • 4
    persikor / vinteräpplen
  • 2
    citroner
  • 2
    nävar osaltad mandel
  • 2
    nävar bladgrönt (blandsallad/ruccola/spenat eller dylikt)
  • 3msk
    kallpressad olivolja
  • 1nypa(or)
    flingsalt

Så lagar du

1. Dela fänkålen i 5-8 bitar beroende på storlek. Dela varje salladshuvud i 4 "klyftor". Dela och kärna ur frukten och skär i bitar som passar på grillen/grillpannan på spisen. Halvera citronerna.

2. Börja med att lägga fänkålen på grillen/i grillpannan. Använder du spisen blir medelvärme utmärkt. Efter ca 10 min lägger du på citronerna, frukten och salladen. De skurna ytorna nedåt.

3. Medans ingrediensena ovan grillas kan du rosta mandeln i en torr stekpanna på låg-medelvärme. Du vet att de är färdiga om du provar att dela en mandel och ser att kärnan blivit lätt beige/gyllene.

4. När citronerna, frukten samt kärnan i salladen och fänkålen alla är mjuka rakt igenom är dina råvaror färdiga. Stäng av värmen och ta dem från grillen.

5. Blanda bladgrönt, romansallad, frukt och fänkål i en salladsskål eller ett fat. Häll över all citronjuice och olivolja. Avsluta med flingsaltet och smaka ev av med mer salt.

Dela det här receptet med dina vänner!