Grillad sallad
Publicerat:
2016-01-26Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1fänkål
- 2romansalladshuvuden
- 4persikor / vinteräpplen
- 2citroner
- 2nävar osaltad mandel
- 2nävar bladgrönt (blandsallad/ruccola/spenat eller dylikt)
- 3mskkallpressad olivolja
- 1nypa(or)flingsalt
Så lagar du
1. Dela fänkålen i 5-8 bitar beroende på storlek. Dela varje salladshuvud i 4 "klyftor". Dela och kärna ur frukten och skär i bitar som passar på grillen/grillpannan på spisen. Halvera citronerna.
2. Börja med att lägga fänkålen på grillen/i grillpannan. Använder du spisen blir medelvärme utmärkt. Efter ca 10 min lägger du på citronerna, frukten och salladen. De skurna ytorna nedåt.
3. Medans ingrediensena ovan grillas kan du rosta mandeln i en torr stekpanna på låg-medelvärme. Du vet att de är färdiga om du provar att dela en mandel och ser att kärnan blivit lätt beige/gyllene.
4. När citronerna, frukten samt kärnan i salladen och fänkålen alla är mjuka rakt igenom är dina råvaror färdiga. Stäng av värmen och ta dem från grillen.
5. Blanda bladgrönt, romansallad, frukt och fänkål i en salladsskål eller ett fat. Häll över all citronjuice och olivolja. Avsluta med flingsaltet och smaka ev av med mer salt.