Grillade bönor med rostad vitlöksmajonnäs

Grillade bönor med rostad vitlöksmajonnäs

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    gröna bönor eller vaxbönor
  • 1dl
    olivolja
  • ½msk
    salt

Rostad vitlöksmajonnäs

  • 1st
    vitlök
  • 2st
    rumstempererade äggulor
  • ½tsk
    salt
  • 1msk
    citronsaft
  • 2 ½ dl
    raps- eller solrosolja
  • finrivet skal av ½-1 citron

Så lagar du

Du behöver ett grillnät eller en grillplåt, alternativt ett ganska tätt galler för att hålla bönorna på plats!

Skölj och snoppa bönorna. Torka dem med en ren handduk eller hushållspapper.

Lägg bönorna i en djup skål och ringla över olja och salt. Rör om ordentligt, gärna med händerna så att bönorna täcks av olja.

Grilla bönorna på grill eller stek dem på hög värme i en stekpanna tills det mjuknat och fått fin färg. Strö på lite extra salt om det behövs. Servera med rostad vitlöksmajonnäs.

Så gör du vitlöksmajonnäsen

Lägg vitlöken hel på grillen och vänd den då och då tills den fått färg och är mjuk. Låt svalna.

Skär av toppen av vitlöken och pressa ut det mjuka köttet. Blanda med äggulor, salt och citronsaft.

Vispa ner oljan lite i taget tills du har en krämig majonnäs. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

Dela det här receptet med dina vänner!