Grillade bönor med rostad vitlöksmajonnäs
Ingredienser
4portioner
- 400ggröna bönor eller vaxbönor
- 1dlolivolja
- ½msksalt
Rostad vitlöksmajonnäs
- 1stvitlök
- 2strumstempererade äggulor
- ½tsksalt
- 1mskcitronsaft
- 2 ½ dlraps- eller solrosolja
- finrivet skal av ½-1 citron
Så lagar du
Du behöver ett grillnät eller en grillplåt, alternativt ett ganska tätt galler för att hålla bönorna på plats!
Skölj och snoppa bönorna. Torka dem med en ren handduk eller hushållspapper.
Lägg bönorna i en djup skål och ringla över olja och salt. Rör om ordentligt, gärna med händerna så att bönorna täcks av olja.
Grilla bönorna på grill eller stek dem på hög värme i en stekpanna tills det mjuknat och fått fin färg. Strö på lite extra salt om det behövs. Servera med rostad vitlöksmajonnäs.
Så gör du vitlöksmajonnäsen
Lägg vitlöken hel på grillen och vänd den då och då tills den fått färg och är mjuk. Låt svalna.
Skär av toppen av vitlöken och pressa ut det mjuka köttet. Blanda med äggulor, salt och citronsaft.
Vispa ner oljan lite i taget tills du har en krämig majonnäs. Smaka av med salt, peppar och citronskal.